CamBam
News:
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
June 24, 2019, 12:23:10 pm


Login with username, password and session length


Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: Display Object(s) Extrema in the Status Bar, "ShowExtrema" Plugin  (Read 1965 times)
EddyCurrent
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 3953



View Profile
« on: February 02, 2019, 19:32:32 pm »

As requested here; http://www.cambam.co.uk/forum/index.php?topic=7496.msg60260#msg60260
and here; http://www.cambam.co.uk/forum/index.php?topic=7671.msg61488#msg61488

Please find attached a plugin to display the selected object or objects extrema in the Status Bar.

Works with CamBam 0.9.8 and 1.0

When the left mouse button is released, it checks to see if any objects have been selected then displays the extrema.
It works ONLY in the main drawing window, if an object is selected in the left hand Tree View it will not work.

Edit:
Version2 attached.

1. Added a form to select various parameters to display
2. The form is found in menu item, Plugins->ShowExtrema Options
3. Added an option to select number of decimal places for numbers
4. All settings on the form are saved to Windows Registry


* options.jpg (14.11 KB, 228x163 - viewed 54 times.)
* ShowExtrema_v2.zip (7.55 KB - downloaded 55 times.)

* status1.jpg (25.14 KB, 1225x101 - viewed 61 times.)
« Last Edit: February 04, 2019, 08:29:32 am by EddyCurrent » Logged

Made in England
Dragonfly
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 2109



View Profile
« Reply #1 on: February 03, 2019, 11:43:25 am »

Your last two plugins add very significant convenience to the work process!
I am one who wanted the constant display of extremas.
IMHO rounding the values to a reasonable number of digits after the decimal point will be good. And I think it will not be difficult.
Many thanks!
Logged
EddyCurrent
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 3953



View Profile
« Reply #2 on: February 03, 2019, 14:17:06 pm »

IMHO rounding the values to a reasonable number of digits after the decimal point will be good. And I think it will not be difficult.
Many thanks!

Version2 attached to first post, it should cover all requested requirements.  Wink
« Last Edit: February 03, 2019, 14:21:38 pm by EddyCurrent » Logged

Made in England
Dragonfly
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 2109



View Profile
« Reply #3 on: February 03, 2019, 16:45:21 pm »

We definitely need a "thumb up" and a "standing ovation" smilies  for the forum.
Smiley
Logged
Dragonfly
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 2109



View Profile
« Reply #4 on: May 16, 2019, 10:59:48 am »

Tested today on my Linux version. Works. Smiley
Logged
EddyCurrent
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 3953



View Profile
« Reply #5 on: May 16, 2019, 11:02:47 am »

Excellent, thanks for testing and feedback.
Logged

Made in England
Garyhlucas
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 1241


View Profile
« Reply #6 on: May 16, 2019, 14:32:38 pm »

I have never used extremas. What do you need them for?
Logged

Gary H. Lucas

Have you read my blog?
 http://a-little-business.blogspot.com/
Mark81
Storm Trooper
***
Offline Offline

Posts: 236


View Profile
« Reply #7 on: May 16, 2019, 15:12:44 pm »

I have never used extremas. What do you need them for?

To know the dimensions and the positions of the selected item(s).
Logged
Dragonfly
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 2109



View Profile
« Reply #8 on: May 16, 2019, 15:18:15 pm »

After I installed this plugin I never used the original 'show extremas'. So much that I had forgotten about it Smiley  In the Linux version I wanted to see the size of a 3D object and, because I didn't remember the 'show extremas' function, decided to try the plugin and it worked.
I use it to determine the minimum stock size, to place and align objects or groups of objects  at exact coordinates relative to the centroid or the corners of the other, to check the correctness of sizes, etc.
The data is always in front of my eyes and it is very convenient. Just click-select or drag-select object(s).
Logged
lloydsp
CNC Jedi
*****
Online Online

Posts: 7887



View Profile
« Reply #9 on: May 16, 2019, 18:36:49 pm »

This isn't a criticism of the plugin, which I can see would be VERY valuable in certain design 'regimens'.  But after trying it, I removed it (still have the plugin, in 'case').  I very seldom need to see an object's extremas, and it would be for me a distraction to have them displayed every time I select an object.  I just use the menu version, when I need it.

But, then, I do almost entirely 2.5D tasks.

So... different tastes for different tasks!

Lloyd
Logged

"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"
pixelmaker
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 1686


View Profile WWW
« Reply #10 on: May 17, 2019, 10:48:24 am »

This is a very helpfull plugin for me.

A translation works only in the Plugin Window, but not in the status bar. Please, if you go over there again, you could correct that.

ralf


* Bildschirmfoto 2019-05-17 um 11.46.29.png (19.26 KB, 687x168 - viewed 30 times.)
Logged
EddyCurrent
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 3953



View Profile
« Reply #11 on: May 17, 2019, 18:56:07 pm »

Ralf,

try this version.

* ShowExtrema.zip (7.69 KB - downloaded 11 times.)
Logged

Made in England
pixelmaker
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 1686


View Profile WWW
« Reply #12 on: May 18, 2019, 11:54:57 am »

Thank you, now I can translate it.
It looks as if the width of the display in the status bar is limited and not everything is displayed.

Ralf


* Bildschirmfoto 2019-05-18 um 12.53.38.png (13.43 KB, 712x109 - viewed 18 times.)
Logged
dh42
Administrator
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 5484



View Profile WWW
« Reply #13 on: May 18, 2019, 21:22:22 pm »

Hello

Thanks eddy ..

Same problem as Ralf about display length ..

++
David
Logged
EddyCurrent
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 3953



View Profile
« Reply #14 on: May 18, 2019, 23:00:42 pm »

I'm not seeing that problem, can you change to "English" and try it ?
I changed my CamBam to Deutsch, the plugin text is not translated but everything is working okay.
Logged

Made in England
Pages: [1] 2 3
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
Page created in 0.164 seconds with 19 queries.

Copyright © 2018 HexRay Ltd. | Sitemap