CamBam
News:
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 14, 2019, 22:01:29 pm


Login with username, password and session length


Pages: 1 ... 5 6 [7] 8
  Print  
Author Topic: Curved surface script  (Read 45662 times)
dh42
Administrator
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 5677



View Profile WWW
« Reply #90 on: July 21, 2014, 19:08:21 pm »

Re

Tested, no problem with the arrows on W7, it's only on Win XP that they are replaced by a small rectangle ...

Edit: The text "surface curve radius" is not translatable.

++
David
« Last Edit: July 21, 2014, 19:11:22 pm by dh42 » Logged
lloydsp
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 8085



View Profile
« Reply #91 on: July 21, 2014, 19:27:42 pm »

It's more likely the font.

The fact that it displays _something_, just not the desired character, is usually an indication of that.

Lloyd
Logged

"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"
Bubba
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 2707



View Profile
« Reply #92 on: July 21, 2014, 20:27:11 pm »

David, I should have said the plugin was used in Win7 64 bit. Still plying with it and I like what I see. It is a great addition to CB.
Logged

My 2¢
GeoffreyGRoy
Storm Trooper
***
Offline Offline

Posts: 171


View Profile
« Reply #93 on: July 21, 2014, 23:40:25 pm »

Dear All
The two characters are the unicode chars  "\u25b2" and "\u25bc".  There might be an issue with the installed character sets Undecided.

If this proves to be an issue I will change them back to something more common like ^ and v (but less fancy!)

thanks

Geoff
Logged
lloydsp
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 8085



View Profile
« Reply #94 on: July 22, 2014, 00:09:19 am »

That font is a "for fee" font.  If you don't have the particular MS office packages which include it, then it is not on your system.

Microsoft SAYS it's 'automatically included' in XP.  That's just not true.  Maybe _some_ releases of XP, but I don't have it, and I'm current.


LLoyd
Logged

"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"
dh42
Administrator
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 5677



View Profile WWW
« Reply #95 on: July 22, 2014, 15:43:51 pm »

Hello,

Maybe its more easy (and sure) to replace it by picture of arrows instead of character ?

++
David
Logged
lloydsp
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 8085



View Profile
« Reply #96 on: July 22, 2014, 15:55:00 pm »

+1
L
Logged

"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"
pixelmaker
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 1716


View Profile WWW
« Reply #97 on: July 22, 2014, 16:55:22 pm »

+1

This plugin works also with the linux version of CB, but not a unicode font, only tt fonts,

ralf
Logged
Bubba
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 2707



View Profile
« Reply #98 on: July 24, 2014, 20:13:33 pm »

Hi Guys. Is it possible to cut ellipse with this plugin? If so, how? Thanks.
Logged

My 2¢
dh42
Administrator
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 5677



View Profile WWW
« Reply #99 on: July 24, 2014, 20:23:02 pm »

Hello,

The plugin create only circular surface, but maybe you can alter the toolpath with the transformation matrix.

++
David

* noze.cb (374.77 KB - downloaded 148 times.)
« Last Edit: July 24, 2014, 20:27:42 pm by dh42 » Logged
pixelmaker
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 1716


View Profile WWW
« Reply #100 on: July 24, 2014, 22:05:35 pm »

Bubba,
Draw your ellipse, center it and cut it in a half ellipse.
With ->Edit -> Polyline -> Remove Arcs and a small value change the arc in small straight lines.
Turn the half ellipse around 90° with the matrix
Make a Array copy of this polyline, the Offset is the Step Over, the numbers of copies are the with of the pocket.
Use a engraving toolpath

This way is the same way the plugin works. If the form if different from a half circle you can do this steps "by feet"

ralf
Logged
Bubba
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 2707



View Profile
« Reply #101 on: July 25, 2014, 00:39:13 am »

Thank you guys. I try the other options.
Logged

My 2¢
GeoffreyGRoy
Storm Trooper
***
Offline Offline

Posts: 171


View Profile
« Reply #102 on: July 25, 2014, 09:38:21 am »

A number of changes have been made to my CurvedSurfacePlugin including some fixes, version 1.0.0.11 is attached.

(1) The Unicode characters on the buttons to calculate surface radius have been replaced by bitmap images.  These should be more robust across operating systems.

(2) When a particular surface type is selected only the relevant fields are now enabled for input.

(3) An error on surface radius calculation for invalid depths has been corrected.

(4) It is now possible to cut half curved pockets by selecting the first half (a cut from the surface to the target depth) or the second half (a cut from the target depth to the surface) of the pocket.

(5) Lines and PointLists can now be used as geometry seeds.  A line is generated when a rectangle shape is exploded into 4 Lines and one of these can be selected as a seed.  The first two points in a PointList can also be used.  These options improve the number of geometry items that might exist in the CamBam model that can be selected to seed the required surface.

(6) The direction of  the seed line can now be reversed in the UI (i.e. the From and To points can be swapped).

Having created the plugin  I have been testing it by creating various cut combinations from a variety of surface cut types as shown the attached images for a small wooden dish I have made.

Geoff

* CurvedSurfacePlugin-1.0.0.11.zip (678.2 KB - downloaded 154 times.)

* TopViewsmall.JPG (419.81 KB, 1000x750 - viewed 272 times.)

* BottomViewsmall.JPG (425.51 KB, 1000x750 - viewed 269 times.)
Logged
lloydsp
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 8085



View Profile
« Reply #103 on: July 25, 2014, 11:35:55 am »

Geoff,
Those 'cove' cuts will be useful.  Thanks for the update.

Lloyd
Logged

"Pyro for Fun and Profit for More Than Fifty Years"
pixelmaker
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 1716


View Profile WWW
« Reply #104 on: July 25, 2014, 17:36:39 pm »

Hello Geoff,
you do a lot of work with this plugin for us and I am not happy to tell you that something don´t work.
"A Line is created by drawing a PolyRectangle, then exploding it."

This don´t work for me. Only pointlist and polyline works, but not the line.

ralf
Logged
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
Page created in 0.125 seconds with 19 queries.

Copyright © 2018 HexRay Ltd. | Sitemap