CamBam
News:
 
*
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
March 30, 2020, 14:18:55 pm


Login with username, password and session length


Pages: [1]
  Print  
Author Topic: First time with Cutviewer - problems  (Read 2974 times)
kvom
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 1550


View Profile
« on: October 23, 2013, 15:57:05 pm »

Installed CV with license, started it, and loaded my first file which was generated with the Mach3-CV PP.  I defined cylindrical stock (5.25" diameter, 2.5" thick with origin at center of the surface).  However, stock doesn't show and running the program does nothing.  I see the two default windows (Left and ISO) with some axis markers.

I'm sure there's something simple I'm missing, but can't figure it out.  I also tried the demo1 file in the CV directory with the same result.

Here's the prologue portion of the g-code:

Quote
( Made using CamBam - http://www.cambam.co.uk )
( steam dome base3 10/23/2013 10:39:35 AM )
( T1 : 0.5 )
( T2 : 0.5 )
(STOCK/CYLINDER,5.25,0,2.5,0,0,2.5)
( CUTVIEWER )
( FROM/0,0,5 )
( Select dummy tool to avoid warnings )
( TOOL/MILL,1,0,20.0,0 )
G20 G90 G91.1 G64 G40
G0 Z0.125
( T1 : 0.5 )
( Tool Taper coming soon )
( TOOL/MILL,0.5,0.0,0.0,0 )
T1 M6
( 3DSurface1 )
G17

« Last Edit: October 23, 2013, 16:02:23 pm by kvom » Logged
Jeff_Birt
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 821


View Profile
« Reply #1 on: October 23, 2013, 16:09:06 pm »

You have to run CutViewer as administrator if your on Windows7, this requirement came with the latest version 3.2 release. Right click on the CutViewer Icon, and then select 'always run as administrator'. You will get a prompt each time cut viewer starts but it will work.
Logged
pstemari
Storm Trooper
***
Offline Offline

Posts: 133


View Profile
« Reply #2 on: November 03, 2013, 05:04:00 am »

I'm running CutViewer 3.2 without admin rights just fine.

Looking at the permissions, either I added the Users group to the CutViewer Mill directory security settings with full control, or the installer did it for me.



* settings.PNG (174.62 KB, 915x888 - viewed 393 times.)
Logged
dh42
Administrator
CNC Jedi
*****
Offline Offline

Posts: 5840



View Profile WWW
« Reply #3 on: November 03, 2013, 13:24:35 pm »

Hello,

I try your code in CV, and I get a valid round stock on the display.

This is probably the problem that Jeff talks.

++
David

Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines

Valid XHTML 1.0! Valid CSS! Dilber MC Theme by HarzeM
Page created in 0.115 seconds with 19 queries.

Copyright © 2018 HexRay Ltd. | Sitemap