CamBam

Resources => Scripts and Plugins => Topic started by: EddyCurrent on October 01, 2017, 15:37:43 pm



Title: Surface Slicer plugin to make one slice in Z "1 Slice"
Post by: EddyCurrent on October 01, 2017, 15:37:43 pm
In response to these;
http://www.cambam.co.uk/forum/index.php?topic=6857.msg55890#msg55890
http://www.cambam.co.uk/forum/index.php?topic=6857.msg55903#msg55903

Please find attached a plugin to take one slice of a 3D surface in the Z direction.

1. works with CamBam v0.9.8 and v1.0
2. Once installed it appears in, Edit->Surface->1 Slice
3. select a surface then click "Populate Surface Extrema"
Shows where the surface is located in 3D space and indicates the bounds of sensible values for the slice location.

4. select where the slice offset should be referenced from;
Top of surface, bottom of surface, the Z axis

5. click the "Slice" button to produce the slice.
A new layer is produced each time for the slice polylines

Edit: Now recovered after a very bad day on Friday, thanks to those who replied to my now deleted thread of woe and misery.  ::) (Lloyd, Gary, Don, Bubba) ? hope I've not missed anyone else.


Title: Re: Surface Slicer plugin to make one slice in Z "1 Slice"
Post by: Bob La Londe on October 01, 2017, 17:07:38 pm
I probably won't be in the design office today, but I will definitely try this. 



Title: Re: Surface Slicer plugin to make one slice in Z "1 Slice"
Post by: Bubba on October 01, 2017, 18:39:01 pm
Edit: Now recovered after a very bad day on Friday, thanks to those who replied to my now deleted thread of woe and misery.  Roll Eyes (Lloyd, Gary, Don, Bubba) ? hope I've not missed anyone else.
**********************
No wories Eddy.

The support crew on stanby;)



Title: Re: Surface Slicer plugin to make one slice in Z "1 Slice"
Post by: EddyCurrent on October 01, 2017, 18:44:02 pm
Appreciated Bubba.
Mind blowing stuff; https://www.greenekingshop.co.uk/product/all-products/old-crafty-hen/
of course I should know better by now  :-[


Title: Re: Surface Slicer plugin to make one slice in Z "1 Slice"
Post by: dh42 on October 10, 2017, 20:38:50 pm
Hello

I just have a look on this plugin ; nice, works well  ;)

Just a problem with translation that is not working, except the menu of course and the form title. (also the warning "select 1 surface object only" is not translatable)

++
David